Hjem / Nyheder / Café Parkinson Herlev

Café Parkinson Herlev

parkinsonCafé Parkinson Herlev er en gruppe Parkinson-ramte og pårørende, der mødes én gang om måneden og drøfter, hvad vi kan gøre for at gøre hverdagen lettere – og hvilke tilbud, der findes hos diverse fysioterapeuter.

Vi udveksler erfaring med medicin, medicinskift, neurologer mm og har fokus på socialt samvær og udveksling af erfaringer.

Alle med relation til Parkinson’s sygdom er velkomne.

Caféen er åben den 3. mandag i hver måned i tidsrummet fra kl. 15:00 til 17:00, og vi holder til i Foyeren, Herlev Teater Bio, Herlev Bygade 30, 2730 Herlev.

Vi inviterer eksterne foredragsholdere til at holde indlæg på nogle af møderne.

PARKINSONFORENINGEN

Caféen er oprettet som en Café under Parkinsonforeningen, Storkøbenhavns kreds. Du kan læse mere om Parkinsonforeningen og sygdommen på parkinson.dk

Hvad er Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en af de mest almindelige neurologiske sygdomme. I Danmark har ca. 7000 personer sygdommen, der også har indflydelse på pårørendes liv. Gennemsnitsalder ved diagnosticering er 61 år, men sygdommen optræder også hos yngre personer.

Hovedsymptomer ved Parkinsons er rysten, muskelstivhed og langsomme træge bevægelser.

Symptomerne varierer meget fra person til person afhængig af, hvor længe man har haft sygdommen. De kan også variere fra dag til dag. Personer med Parkinsons kan f.eks. opleve at have problemer med at bevæge sig normalt, at ting går langsomt, at arme eller ben ryster, ligesom muskelkramper kan forekomme.

Non-motoriske symptomer som søvnforstyrrelser, kognitive symptomer, depression og mave- og tarmforstyrrelser opleves også af de fleste.

Se også

Intimkoncert i Herlev Medborgerhus med Ebb & Flow

Ebb & Flow  er  en soulful oplevelse – og fredag den 19. august kan du …