Hjem / Herlev / Artikler / Danmark spiser sammen og bekæmper ensomhed

Danmark spiser sammen og bekæmper ensomhed

Frivilligcenter Herlev og Herlev Kommune deltager i den landsdækkende event ”Danmarks spiser sammen” i uge 17. Eventen er arrangeret af ’Folkebevægelsen Mod Ensomhed’ og har som mål at skabe nye fællesskaber gennem fællesspisninger over hele landet. Vi vil gerne have Herlev på Danmarkskortet i forhold til bekæmpelse af ensomhed.

Vi henvender os derfor til alle boligområder og spisesteder, i håbet om, at I har lyst og mulighed for at åbne dørene i jeres fælleshus eller donere 15-30 kuverter mad til/for en fællesspisning, der skal foregå i Herlev. Jo flere fælleshuse og spisesteder der melder sig, jo flere fællesskaber får vi skabt.

Danmark spiser sammen

Måltidet er et fællesskab, der kan bekæmpe ensomhed. Ensomhed er desværre et stort problem i Danmark, hvor det vurderes, at op mod en kvart million mennesker føler sig ensomme i kortere eller længere perioder i sit liv.

Folkebevægelsen Mod Ensomhed vil gøre noget ved det. Og det sker med en stor landsdækkende event, som rulles ud i løbet af uge 17, fra mandag den 25. april til søndag den 1. maj.

Ideen er, at en lang række organisationer og væresteder inviterer til et måltid mad. Eventen består af mange mindre fællesspisninger over hele landet, samt 3-5 fyrtårne i de største byer.

Alle de store NGO’er står bag Folkebevægelsen Mod Ensomhed, som arbejder på at skabe bevågenhed om ensomhed både i pressen og politisk.

Herlev er med – og du kan også blive synlig

Frivilligcenter Herlev og andre lokale foreningshuse bliver nogle af de lokale steder som bekæmper ensomhed og åbner dørene for fællesspisningerne og nye fællesskaber.

Hvis du og dit fælleshus eller spisested vil være med i fællesskabet, så kontakt centerleder Tina Andersen Messaoudi på tlf. 53 25 78 65 eller mail: tina@frivilligcenterherlev.dk senest 21. marts.

Se også

Karen Blixens klassikere og kaffe

Herlev Bibliotek inviterer til Kaffe og Klassikere med Karen Blixen. Derfor kan du vinde 2 billetter …