Hjem / Herlev / Artikler / Smid tøjet Herlev – og hjælp folk i nød

Smid tøjet Herlev – og hjælp folk i nød

Den 18. marts starter kampagnen “Smid Tøjet Danmark”.

Røde Kors Herlev er allerede klar, så kom bare med tøjet allerede nu. Tøjet kan afleveres i butikken på Bangs Torv, i containeren ved butikken eller ved containeren i Hækmosen (P-plads).
Læg dit og familiens brugte tøj i en af Røde Kors containerne eller aflever det i butikke, så er DU en del af Danmarks største og sjoveste tøjindsamling.

TV 2, Coop og Røde Kors er fælles om ”Smid Tøjet Danmark” for at inspirere og understøtte det folkelige engagement i at hjælpe verdens udsatte. Når du donerer dit brugte tøj til Røde Kors, er du en del af det fællesskab, som gør hjælpen mulig – både ude i verden og herhjemme.

Når danskerne smider tøjet, sørger Røde Kors for, at det brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.

Sådan bliver dit brugte tøj til nødhjælp

I Danmark arbejder 8.000 frivillige med at sortere og sælge tøjet i Røde Kors’ mere end 235 genbrugsbutikker. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Læs mere om, hvordan dit genbrugstøj giver midler til hjælpearbejdet

På den måde forvandles tøjet til nødhjælp. For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors for eksempel købe mad til to børn på flugt i mere end en måned – eller give dem to varme tæpper.

 

 

Se også

Karen Blixens klassikere og kaffe

Herlev Bibliotek inviterer til Kaffe og Klassikere med Karen Blixen. Derfor kan du vinde 2 billetter …